KOZÍ BRADA PÓROLISTÁ ODRŮDA MAMMOUTH SALSEFIE /150 SEMEN/

Kód: NMI7
Novinka Tip
39 Kč
Skladem (3 ks)

Tragopogon porrifolius

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kozí brada pórolistá patří mezi znova objevené poklady přírody, je velmi zdravá a řadí se mezi nejkvalitnější zeleninu. V minulosti se hojně používala zejména v kuchyni pro svůj kořen. Obsahuje mnoho draslíku – podpora srdeční činnosti a krevního tlaku včetně podpory svalového napětí. Také obsahuje fosfor, vápník, vitamín C, podporuje dobrou srážlivost krve a také podporuje obnovu buněk. Uklidňuje nervovou soustavu při civilizačním přetížení. Vláknina obsažená v kořenu příznivě působí na zažívací trakt a působí proti vzniku nádorů ve střevech. Konzumace kořene se doporučuje při žaludečních a střevních problémech, vápník obsažený v kořenu zpomaluje osteoporózu. Prospěšná pro játru, žlučník a močové cesty. Hlavním atributem kořene je, že osahuje INULIN (složený cukr) prospěšný pro diabetiky.

Lze konzumovat za syrova, podušenou, lze udělat krémovou polévku. Kořen podobný tvarem klasické mrkvi je 20-30 cm velký a 2 – 3,5 cm široký. Používá se vařený stejně jako chřest. Mladé výhonky lze použít do salátů. Pokud chceme větší kořenový výnos je nutno okvětné stonky zaštipovat.

Vyžaduje umístění na slunci, propustnou zeminu s kompostem nebo písčito hlinitou půdu a pravidelnou mírnou zálivku.

Kozí brada odrůda Mammouth je také atraktivní jako květina – má krásné fialově modré květy, takže lze skloubit dekorativnost s užitečností. Kvete od května do července.

Pěstování:

Setba: přímo do půdy koncem dubna na hloubku 1- 2 cm

Rozestupy: 20-30 cm x 3-5 cm

Květenství: květen až červenec až říjen (dle výsevu)Sběr kořene: září až říjen, pokud necháme přezimovat v půdě tak březen až duben.


Balení 2 gr. /cca 150 SEMEN/

Doplňkové parametry

Kategorie: Exotická zelenina a ostatní
Hmotnost: 0.015 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: