Dýně máslová Waltham butternut /30 semen/

Kód: TK14
29 Kč
Skladem (> 5 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Horká novinka na českém a slovenském trhu DÝNĚ MÁSLOVÁ WALTHAM BUTTERNUT je tady! Jak již naznačuje název, jedná se o dýni, která je chuťově velmi lahodná a její dužina má příjemnou, sladko ořechovou chuť.a patří mezi muškátové odrůdy dýni.

Jedná se o středně pozdní odrůdu dýně, která má  plody připomínající tvarem hrušku, s sytě oranžovou kompaktní dužinou. Plody jsou 25-30 cm velké a dosahují váhy 2 kg. Plody této odrůdy nemají moc semínek, takže dužiny je dostatek.

Vysoce hodnotná zelenina s vysokým obsahem vlákniny, která je zdravá s  ohledem na vysoký obsah bílkovin, uhlohydrátů, provitamínu A (beta karoten), kterého obsahuje více než mrkev, taktéž má řadu zdraví prospěšných antioxidantů a minerálních látek.

Pro své chuťové vlastnosti je doceňována všemi špičkovými kuchaři po celém světě, kteří vědí, že táto odrůda je dokonalá pro přípravu chutných polévek, dezertů a koláčů. Lze použít na hustou, dýňovou kaši místo kaše bramborové.

Nesporným kladem této odrůdy je také fakt, že ji lze dlouhodobě skladovat (3-4 měsíce).

Nepotřebuje chemický postřik, pěstování je velmi jednoduché, ale vyžaduje dostatek vlahy (nikoliv přemokřenou půdu) a půdu bohatou na živiny. Výborně se této odrůdě daří na slunečném místě.

Setba: do skleníku vysazujeme od počátku dubna, přímo do půdy semena vyséváme od poloviny května do konce června, a to tak, že semena položíme na plocho a lehce zatlačíme do země. Semena je možno předtím namočit do vody na 24hodin. Sadíme 2-3 semena, po vyklíčení ponecháme jednu rostlinu. Půda by měla být úrodná, vlhká obohacená o kompost. Místo by mělo být slunečné až polostín. Klíčí v teplotách od 12 do 25 stupňů C.

Rozestupy:  100 cm  x  150  cm

Sběr: začátek září až konec října, dle výsevu a zraní

Balení 3 gramy/cca 30 semen/

Doplňkové parametry

Kategorie: Tykve a Dýně
Hmotnost: 0.01 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: