CIBULE ZIMNÍ RED TOGA(SEČKA, SEDMILETÁ), červená /250 semen/

Kód: CIB14
29 Kč
Položka byla vyprodána…

Allium fistulosum L.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nabízíme Vám semena velmi chutné odrůdy CIBULE ZIMNÍ RED TOGA. Mrazuvzdorná cibule s atraktivním, purpurově červenou slupkou, která postupně přechází do zelených, trubkovitých listů. Běžně se pěstuje  jako několikaletá, ale s ohledem na mrazuvzdornost často pěstována jako vytrvalá cibule s velmi jemnou chutí. Pokud cibuli zimní pěstujeme, jako trvalou rostlinu, tak necháme v klidu přezimovat a již při teplotách těsně nad nulou raší mladé listy, použitelné v kuchyni. Vysazujeme ji na slunné stanoviště, do hlinito- písčité, propustné zahradní zeminy. Po 2 -3 letech pěstování trsy rozdělíme a tím zmladíme. Rostlina oproti běžné zimné cibuli má až 60 cm dlouhou nať zelené barvy. Tloušťka bílé a dlouhé cibulové části je do 2,5 cm, cibulová část je souměrná, válcovitá.  Využívá se celoročně k řezu natě a jako velmi raná lahůdková cibule, vhodná na svazkování. Nejrozšířenější použití je do různých salátů, pro výrobu pomazánek, do polívky, pro grilování, pro zapékaná jídla, na vařené brambory či jinou ozdobu jídel. Nebo jen tak na čerstvý chleba s máslem. Takže kromě kořínků lze využít 100% rostlinné hmoty.

Oproti cibuli kuchyňské má až 5x× větší obsah vitaminu C. Díky obsahu fytoncidů a silic příznivě ovlivňuje trávení a obranyschopnost organismu. Působí proti nachlazení, kašli a potížích zažívacího traktu. Dále obsahuje oproti běžné cibuli železo, vitamín A a zvýšený obsah vitamínů B1 a PP.

 

Setba: semena sadíme přímo do půdy od poloviny března do poloviny července, sadit až na hloubku 1- 1,5 cm, doporučujeme před výsevem 2-3 týdny stratifikaci

Půda by měla být úrodná, kyprá a obohacená o kompost

Místo by mělo být slunečné až polostín,

Rozestupy:  30 cm  x  30 cm

Sběr: červen až září

BALENÍ 1gr /cca 250 semen/

Doplňkové parametry

Kategorie: Cibule
Hmotnost: 0.01 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: