PÁLIVÉ PAPRIČKY ODRŮDA BHUT JOLOKIA CARAMEL /10 SEMEN/

Kód: CBT7
49 Kč
Skladem (> 5 ks)

Capsicum chinense

Detailní informace

Detailní popis produktu

PÁLIVOST:  1 115 000 a více SHU !!!

Představujeme Vám CHILLI papričky odrůda BHUT JOLOKIA CARAMEL. JE TO JEDNA Z NEJPÁLIVĚJŠÍ ODRŮD CHILLI PAPRIČEK.

Bhut Jolokia CARAMEL je přírodní variantou papriček Bhut Jolokia chilli. Zraje od světle do tmavě zelené až po nádhernou karamelovou barvu. Jedná se o velmi unikátní Bhut Jolokia variaci!

V našich podmínkách lze nejlepších výsledků dosáhnout při pěstování ve skleníku nebo fóliovníku (dostatek tepla a světla a prostoru) nebo doma. Lusky jsou 8 - 11 cm dlouhé a 2,5 – 4,5 cm široké. Plody mají charakteristický paprikový podlouhlý tvar. Barva plně zralých plodů je karamelově hnědá. Plody rostou vesměs odděleně a jsou na silných stopkách. Pokud vytvoříte dobré podmínky, můžete dosáhnout velmi výnosnosti z jedné rostliny. Plody mají výrazné a silné aroma. Chuť dozrálých plodů je ze začátku suchá a lehce aromatická s rychlým nástupem ostré pálivosti. Vhodná je tato odrůda k nasušení i k přípravě extremně pálivých omáček.

 

BHUT JOLOKIA CARAMEL delší, až 110 - 120 dnů dobu zrání období a často nám dozrají až na podzim. Patří mezi vysoce teplomilné papričky. Rostlina dorůstá do výšky kolem 100 cm, šířka keře dosahuje 80 cm, keřík je košatý a pro jeho stability je důležité, aby měl dostatečně velký kořenový systém.

 

Pokud chcete velmi pálivou a zároveň silně aromatickou chilli papričku, tak odrůda BHUT JOLOKIA CARAMEL je určitě vhodnou odrůdou. Tato vysoce pikantní odrůda se dobře suší a tak máte jedinečnou možnost mít skvělé koření vhodné do každého jídla, kde potřebujete velmi pikantní chuť. Velmi vhodná do všech pikantních asijských jídel. Dbejte na opatrné dávkování.

 

Chilli papričky jsou bohaté na vitamin C a karoten ("provitamin A"), obsahují řadu vitaminů skupiny B, vitamin B6 a jsou také velmi bohaté na železo, hořčík a draslík.

Pěstování:

Rostlina patří mezi dobře pěstovatelné, stačí dodržet pár jednoduchých zásad.

Doba klíčení je obecně dlouhá, může trvat 30 - 60 dnů. Semena namočíme ve vodě. Semena nutno vysévat do kypré a stále vlhké půdy. Ideální jsou rašelinové květináčky, které také nabízíme, nebo kokosové vlákno. Doporučujeme klíčit pod sklem, pravidelně rosit, aby substrát byl stále vlhký. Při klíčení nutno dodržet teplotu 25 - 32 °C, při pěstování by teplota neměla klesnout pod 22 °C. Údaj je důležitý zejména pro teplotu půdy, proto květináč umístíme poblíž otopného tělesa, třeba radiátoru. Po vyklíčení zajistíme rostlinkám dostatek světla ( je vhodné dosvětlovat), které je nutné pro dobrý rozvoj rostliny. Dbáme také na to, aby teplota substrátu a vzduchu neklesla pod 22 °C. Vlhká půda a pravidelné rosení je nutné pouze pro první růstovou fázi, po přesazení ven nebo do většího květináče zálivku omezíme na běžný režim. V pozdějším období, zejména když po období kvetení začnou vznikat papričky, nesmí být půda převlhčena, protože může dojít ke k zahnití kořenů. V době zrání plodů omezíme zálivku na občasné rošení. Pravidelně přihnojujeme. U této odrůdy doporučujeme pěstování ve skleníku nebo fóliovníku. Tím se podstatně zvýší výnos papriček. Při zálivce sazenic nepolívejte vodou listy, omezí se tak vznik chorob a plísní. Lze je pěstovat po celý rok.

Vyžaduji slunné (světlé) stanoviště, dobrou zálivku a kyprou půdu.

 

Při manipulaci s těmito semeny byste měli být opatrní (použijte třeba rukavice), nesahat si na oči nebo jiná místa těla, kde necitlivější pokožka. Poté, co ukončíte manipulaci se semeny si důkladně umyjte ruce!!! Uschovejte mimo dosah dětí!!!

 

BALENÍ 10 SEMEN

Doplňkové parametry

Kategorie: Velmi pálivé
Hmotnost: 0.005 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: