PÁLIVÉ PAPRIČKY CHILLI ANTILLAIS CARIBBEAN /5 SEMEN/

Kód: ATL21
Novinka Tip
39 Kč
Skladem (> 5 ks)

Capsicum chinense

Detailní informace

Detailní popis produktu

Představujeme Vám CHILLI papričky ANTILLAIS CARIBBEAN, které patří mezi vzácnější odrůdy papriček typu HABANERO. Tato odrůda patří mezi středně až silně pálivé druhy a její původ je na mexickém poloostrově Jukatán v Mexiku. V našich podmínkách lze nejlepších výsledků dosáhnout při pěstování ve skleníku nebo fóliovníku (dostatek tepla a světla a prostoru) nebo doma.

Lusky jsou až 6 cm dlouhé a 3,5 - 4 cm široké. Plody mají tenčí stěnu a charakteristický papričkový podlouhlý tvar, s tím že jsou více pomačkané. Papričky jsou silně aromatické. Zraje od zelené, přes oranžovou až do sytě červené barvy. Plody rostou vesměs odděleně a jsou na silných stopkách, a pokud vytvoříte dobré podmínky můžete dosáhnout velmi výnosnosti z jedné rostliny, kdy lze dosáhnout 150- 200 plodů z jedné rostliny. Plody mají výraznou chuť a silné aroma. Tato odrůda je vhodná pro vytváření omáček a přípravě pikantního masa pro grilování a k použití do veškerých jídel, kde chcete dosáhnout výrazné pikantní chuti. Velmi vhodná do všech pikantních asijských jídel. Dbejte na opatrné dávkování.

Odrůda může mít delší dobu klíčení a střední, kolem 100 dnů dobu zrání plodů a patří mezi vysoce teplomilné papričky. Rostlina dorůstá výšky v rozpětí 80- 100 cm, šířka keře dosahuje kolem 60-70 cm, keřík je košatý a pro jeho stability je důležité, aby měl dostatečně velký kořenový systém. Zralé plody jsou sytě červené barvy. Rostlinu lze tvarovat a zmlazovat.

Pokud chcete středně pálivou a zároveň velmi aromatickou chilli papričku, tak odrůda ANTILAI CARIBBEAN Vás osloví. Tato vysoce pikantní odrůda se dobře suší a tak máte jedinečnou možnost mít skvělé koření vhodné do každého jídla, kde potřebujete pikantní chuť. Velmi vhodná do všech pikantních asijských jídel. Dbejte na opatrné dávkování.

Chilli papričky jsou bohaté na vitamin C a karoten ("provitamin A"), obsahují řadu vitaminů skupiny B, vitamin B6 a jsou také velmi bohaté na železo, hořčík a draslík.

Pěstování:

Rostlina patří mezi dobře pěstovatelné, stačí dodržet pár jednoduchých zásad.

Doba klíčení je delší, může trvat 30 dnů i déle. Semena namočíme ve vodě. Semena nutno vysévat do kypré a stále vlhké půdy. Ideální jsou rašelinové květináčky, které také nabízíme, nebo kokosové vlákno. Doporučujeme klíčit pod sklem, pravidelně rosit, aby substrát byl stále vlhký. Při klíčení nutno dodržet teplotu 25 - 30 °C, při pěstování by teplota neměla klesnout pod 22 °C. Údaj je důležitý zejména pro teplotu půdy, proto květináč umístíme poblíž otopného tělesa, třeba radiátoru. Po vyklíčení zajistíme rostlinkám dostatek světla ( je vhodné dosvětlovat), které je nutné pro dobrý rozvoj rostliny. Dbáme také na to, aby teplota substrátu a vzduchu neklesla pod 22 °C. Vlhká půda a pravidelné rosení je nutné pouze pro první růstovou fázi, po přesazení ven nebo do většího květináče zálivku omezíme na běžný režim. V pozdějším období, zejména když po období kvetení začnou vznikat papričky, nesmí být půda převlhčena, protože může dojít ke k zahnití kořenů. V době zrání plodů omezíme zálivku na občasné rošení. Pravidelně přihnojujeme. U této odrůdy doporučujeme pěstování ve skleníku nebo fóliovníku. Tím se podstatně zvýší výnos papriček. Při zálivce sazenic nepolívejte vodou listy, omezí se tak vznik chorob a plísní. Lze je pěstovat po celý rok. Vyžaduji slunné (světlé) stanoviště, dobrou zálivku a kyprou půdu. Rostliny vytvářejí keřík, dosahuji výšky 100 cm a plody dosahují kolem 6 cm.

Při manipulaci s těmito semeny byste měli být opatrní (použijte třeba rukavice), nesahat si na oči nebo jiná místa těla, kde necitlivější pokožka. Poté, co ukončíte manipulaci se semeny si důkladně umyjte ruce!!! Uschovejte mimo dosah dětí!!!

BALENÍ 5 SEMEN

Doplňkové parametry

Kategorie: Velmi pálivé
Hmotnost: 0.005 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: