CHILLI PAPRIČKY SCOTCH BONNET YELLOW/10SEMEN/ Kód: CPF2

26 Kč
Skladem (> 5 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Capsicum chinense
PÁLIVOST: 150 000 – 325 000 SHU


Představujeme Vám CHILLI papričky odrůda SCOTCH BONNET YELLOW
Rostlina dorůstá do výšky od 50 do 70 cm, výjimečně až 90 cm, má velké množství plodů, zralé plody jsou ŽLUTÉ barvy a jsou velmi aromatické.


Pěstování:

Rostlina patří mezi snadno pěstovatelné, stačí dodržet pár jednoduchých zásad. Doba klíčení semen je 10 - 30 dnů. Semena namočíme ve vodě. Semena nutno vysévat do kypré a stále vlhké půdy. Ideální jsou rašelinové květináčky, které také nabízíme, nebo kokosové vlákno. Doporučujeme pravidelně rosit, aby substrát byl stále vlhký. Při klíčení nutno dodržet teplotu 25 - 30 °C. Údaj je důležitý zejména pro teplotu půdy, proto květináč umístíme poblíž otopného tělesa, třeba radiátoru. Po vyklíčení zajistíme rostlinkám dostatek světla, které je nutné pro dobrý rozvoj rostliny. Dbáme také na to, aby teplota substrátu a vzduchu neklesla pod 22 °C. Vlhká půda a pravidelné rosení je nutné pouze pro první růstovou fázi, po přesazení ven nebo do většího květináče zálivku omezíme na běžný režim. V pozdějším období, zejména když po období kvetení začnou vznikat papričky, nesmí být půda převlhčena, protože může dojít ke k zahnití kořenů. U odrůd scotch bonnet doporučujeme pěstování ve skleníku nebo fóliovníku. Tím se podstatně zvýší výnos papriček. Při zálivce sazenic nepolívejte vodou listy, omezí se tak vznik chorob a plísní. Lze je pěstovat po celý rok. Vyžaduji slunné (světlé) stanoviště, dobrou zálivku a kyprou půdu. Rostliny vytvářejí keřík, dosahuji výšky 90 cm a plody dosahují 4 cm.

Při manipulaci s těmito semeny byste měli být opatrní (použijte třeba rukavice), nesahat si na oči nebo jiná místa těla, kde necitlivější pokožka. Poté, co skončíte manipulaci se semeny si důkladně umyjte ruce!!!

BALENÍ /10 SEMEN/

Doplňkové parametry

Hmotnost: 0.005 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: