PAPRIKA SLADKÁ GRANOVA /60 SEMEN/

Kód: PAP5
29 Kč

Capsicum annuum L.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Paprika sladká Granova patří mezi prvotřídní a velmi produktivní paprikové odrůdy., které jsou velmi odolné a tudíž ideální pro venkovní pěstování mimo skleníky či fóliovníky. Kvadratické plody o délce cca 7 - 8 cm mají tlustou, masitou stěnu, která se vyznačuje jemnou a zejména velmi sladkou chutí. Plody mají 3 – 4 komory, jsou jedlé a použitelné ke zpracování již zelené, postupně dozrávají přes žluto oranžovou a plně zralé mají sytě červenou barvu. Pro svůj vysoký obsah vitamínů C, A, B1, B2 jsou velmi vhodné zejména pro přímou spotřebu, jinak jsou ideální ozdobou a doplňkem zeleninových salátů či studených mís. Hodí se pro různé kuchyňské úpravy, konzervaci, plnění či grilování. Sklízí se nejlépe zralé plody velikosti cca 8 cm, kdy mají nejlepší chuť.

Setba: Paprika je nenáročná na pěstování. Ideální doba výsevu paprikových semen je od poloviny března do konce května, záleží, zda chceme pěstovat ve foliovníku či na zahradě. Před samotným výsevem se doporučuje namočit semínka na 24 hodin do vlažné vody. Vyséváme pod sklo nebo domácího skleníčku do pěstebního propustného substrátu určeného pro pěstování zeleniny. Semena klíčí při teplotě 25 až 30 °C. Předpěstované sazeničky vysazujeme na venkovní stanoviště až po 20. květnu, jakmile pomine nebezpečí ranních mrazíků, a to do dobře vyhnojené půdy. Pěstování paprik vyžaduje teplé slunné větrem chráněné stanoviště, tyto papriky snesou i horší stanoviště. Vyžaduji pravidelnou zálivku. Vysoké násady plodů docílíme pravidelným přihnojováním organickými hnojivy, jako jsou zkvašené slepičince nebo dobře uleželý hnůj. Pozor však na přehnojení dusíkem, které vede ke zvýšené tvorbě listů na úkor množství plodů.

Rozestupy: 40 cm x 50 cm

Sběr: začátek srpna až konec října, dle výsevu a zraní

Balení 0,5 gr cca 60 SEMEN

Doplňkové parametry

Kategorie: Paprika
Hmotnost: 0.005 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: